Majka Davida Dragičevića: Ne znam gde je Davor, razmišljam da tužim MUP RS

N1info 02.01.2019 15:07
Majka Davida Dragičevića: Ne znam gde je Davor, razmišljam da tužim MUP RS


Suzana Radanović, majka ubijenog mladića Davida Dragičevića, izjavila je da ne zna gde se nalazi njen bivši suprug Davor Dragičević, koji je poslednji put viđen 30. decembra oko 23 časa blizu džamije Ferhadija, kada je policija terala građane s Trga Krajine posle skupa "Pravda za Davida"."O Davoru ništa ne znam. Davora policija traži. Kome da prijavim njegov nestanak? Prijavila sam i Davidov nestanak, pa ga nisu našli. Neka policija pogleda kod sebe, tamo je i David bio", kazala je Radanović.

Ona je i večeras došla do crkve Hrista Spasitelja u centru Banjaluke da zapali sveće za svog ubijenog sina. Tu joj se pridružilo nekoliko stotina građana. 

Radanović je najavila da će se se konsultovati s advokatima da tuži MUP-a Republike Srpske, jer su 25. decembra došli da pretresaju njihovu porodičnu kuću bez naloga. 

"Tri i po sata moja maloletna deca sama u kući. Moja deca su pretrpila šok. Moje mlađe dete je hrvatski državljanin. Hrvatski konzulat je obavešten", rekla je Radanović. 

Novo okupljanje građana Banjaluke u porti crkve Hrista Spasitelja najavljeno je za sutra u 18 časova. Policija je juče zabranila sva okupljanja grupe "Pravda za Davida". 

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras su ponovo bile jake policijske snage, kao i na drugim lokacijama u centru Banjaluke.

Uhapšen poslanik Skupštine RS

Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, uhapšen je oko 18 sati.

Za njim je u neđelju raspisana poternica. Stanivuković je prošle nedelje tokom protesta u Banjaluci uhapšen dvaput, a nakon puštanja na slobodu, u nekoliko navrata se obratio javnosti putem društvenih mreža.

On je najavio da će večeras, kao slobodan građanin, prošetati ulicama grada, a priveden je dok je na Facebooku radio prenos uživo na zvaničnoj stranici.

Crnadak: Nastavak političkog progona

Potpredsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Igor Crnadak izjavio je da je hapšenjem poslanika te stranke Draška Stanivukovića nastavljen "nezapamćen politički progon" poslednjih dana u Banjaluci. 

"Posle prethodnih hapšenja, privođenja na informativne razgovore, batinanja naroda od strane policije, podmetanja i plasiranja laži u javni prostor, ovim postupkom vlast je ponovo pokazala da za njih ništa nije sveto", naveo je Crnadak. 

On je dodao da su funkcioneri PDP-a učestvovali na skupovima i šetnjama grupe "Pravda za Davida" isključivo kao roditelji i građani koji od prvog dana podržavaju napore da se dođe do istine u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

"To je borba za istinu i pravdu za mladog Davida, ali borba za sve buduće generacije, za slobodnu Republiku Srpsku, jake institucije, gde sve poluge vlasti nisu u rukama isključivo jednog čoveka", kazao je Crnadak. 

Potpredsednik PDP-a je naveo da odlučno odbacuje sve "sulude" konstrukcije režima i režimskih plaćenika o navodnom državnom udaru. 

"Ovakve laži, izmišljanja, progoni, zloupotrebe, montirani procesi i sve drugo čemu svedočimo i doživljavamo prethodnih dana, neće nas pokolebati u borbi za poštenu i čestitu Republiku Srpsku u kojoj nam decu neće nekažnjeno ubijati i u kojoj policija neće raditi protiv vlastitog naroda", dodao je Crnadak. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak