Majka pokojnog Davida: Ne znam gde je Davor

Mondo 01.01.2019 12:08
Majka pokojnog Davida: Ne znam gde je Davor


Suzana Radanović, majka pokojnog Davida Dragičevića i nekoliko destina Banjalučana okupili su se u dvorištu Hrama Hrista Spasitelja u ovom gradu.Ona je pred okupljenim sugrađanima i novinarima dala kratku izjavu u vezi Davora Dragičevića.

"Ne znam gde je on, nije se javio", rekla je ona i potom otišla da zapali sveću.

Okupljeni su Potom otpevali Davidovu pesmu "Klinac iz geta", uzviknuli "Pravda za Davida", a onda se mirno razišli.

Među građanima je bio i predsednik opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović koji je danas pozvan u policiju na informativni razgovor, jer je prisustvovao skupu "Pravda za Davida".

Još nema informacija gde se nalazi otac ubijenog mladića Davor Dragičević koji je poslednji put viđen sinoć oko 23 časa blizu džamije Ferhadija, kada su prema njemu išla dva kordona specijalne policije, a novinarima je naređeno da se udalje sa tog mesta.

Banjalučka policija saopštila je da Davor Dragičević nije uhapšen, ali da se za njim i još četiri osobe traga, jer su sinoć prekršili javni red i mir, kao i zbog postojanja sumnje da su počinili krivična dela.

Policija traga i za poslanikom PDP-a Draškom Stanivukovićem koji je na svojoj Fajsbuk stranici poručio ministru policije Draganu Lukaču da nema vremena da se preda, jer je "zauzet i priča s narodom".

Banjalučka policija potvrdila je danas da, nakon sinoćnjih događaja u Banjaluci, traga za pet osoba, zbog sumnje da su počinil krivična dela i prekršaje.

Saznajemo da se radi o Davoru Dragičeviću, Steli Milanović, Aleksandru Gluviću, Stefanu Blagiću i Njegošu Tomiću i da policija za njima traga zbog sinoćnjih događanja u Banjaluci kada je nekoliko osoba privedeno u policijskoj akciji u centru grada, nakon protesta i protestne šetnje grupe ''Pravda za Davida'' i velikog broja građana.

Davor Dragičević, otac 21-godišnjeg Davida čija smrt skoro godinu dana nije razjašnjena, a koji je predvodio sinoćni protest u Banjaluci, je poslednji put viđen sinoć dok se sa nekoliko osoba kretao od Trga Krajine prema džamiji Ferhadija. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak