Srbija dočekala Novu godinu

RTS 01.01.2019 11:39
Srbija dočekala Novu godinu


Novu godinu građani Srbije dočekali su na trgovima, u kafićima, restoranima, klubovima ili kod kuće. Beograđani su u 2019. ušli uz vatromet, Bajagu, Harisa Džinovića i trubače Dejana Petrovića.Novosađani su Novu godinu dočekali uz Neleta Karajlića, Manjifika i di-džejeve iz Moskve. U tom gradu sada je već postala tradicija i proslava Nove godine 31. decembra tokom dana, tako da se u Novom Sadu slavilo ceo dan i noć.

Na Kosovu i Metohiji Nova godina je dočekana mirno, veselo i svečeno. Organizovanog dočeka na otvorenom na severu KiM nije bilo. Međutim, mlađi Mitrovčani uz pirotehnička sredstva dočekali su Novu godinu na trgu u centru grada.

Građani u Pokrajini za doček uglavnom su bili u krugu porodice. Bilo je i organizovanog dočeka na Brezovici.

Na severu Kosmeta već su u toku i pripreme za Božić i proslavu Srpske nove godine.

Banaćani su Novu godinu dočekali na trgu u Zrenjaninu, a specijalni gost bio je Đorđe David. Tražila se karta više za restorane.

Građani Zrenjanina većinom su ispratili staru 2018. i dočekali Novu godinu u kućama u krugu porodice i prijatelja. U Zrenjaninu je bilo dosta gostiju iz Rumunije i Bugarske. 

Više od 5.000 Subotičana dočekalo je Novu godinu na centralnom gradskom trgu uz nastup grupe "Neverne bebe".

U ponoć su prisutni uživali u petominutnom vatrometu, a u 2019. Subotičani su tradicionalno ušli uz taktove valcera "Na lepom plavom Dunavu." 

Na Zlatiboru je 10.000 građana dočekalo Novu godinu u restoranima, ali i na otvorenom. Na trgu na Zlatiboru pevala je Dragana Mirković, a Nova godina je dočekana uz trubače.

Užice je bogatije za još jednu sugrađanku. Prva beba rođena u ovoj godini je mala Užičanka. 

Svima su želje slične – sreća i zdravlje za Novu 2019. godinu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak