Šariću produžen pritvor, konačna odluka na Apelacionom sudu

Novosti 31.12.2018 23:50
Šariću produžen pritvor, konačna odluka na Apelacionom sudu


Krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo je u ponedeljak donelo rešenje kojim je Darku Šariću i još trojici okrivljenih za šverc kokaina produžilo pritvorKrivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo je u ponedeljak donelo rešenje kojim je Darku Šariću i još trojici okrivljenih za šverc kokaina produžilo pritvor.

Apelacioni sud prošle sedmice je ukinuo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžen pritvor nakon izricanja presude jer, kako je obrazložio, nisu jasni razlozi zbog kojih je pritvor nužna mera, odnosno što ne može da se zameni blažom merom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal usprotivilo se bilo kojoj blažoj meri od pritvora, jer bi to podrazumevalo da se Šarić i ostali nadalje brane sa slobode, kažu u tom tužilaštvu za Tanjug. Zbog toga je krivično vanpretresno veće Specijalnog suda ponovo donelo rešenje kojim je Šariću i ostalima produžilo pritvor, rekla je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

Međutim, i na novo rešenje odbrana ima pravo da uloži žalbu Apelacionom sudu, koji treba da donese konačnu odluku o pritvoru. Šarić u pritvoru skoro pet godina.

Prethodno je bio više od četiri godine u bekstvu a predao se nadležnim organima u martu 2014. godine i od tada je u pritvoru. Nakon ponovljenog suđenja početkom decembra Šarić je osuđen na maksimalnu kaznu od 15 godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je švercovala kokain iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu.                                                       

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak