O bezbednosti Beograđana na Trgu brine 1.000 ljudi

Mondo 31.12.2018 23:32
O bezbednosti Beograđana na Trgu brine 1.000 ljudi


Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je večeras da o bezbednosti građana koji će Novu godinu dočekati na trgu Nikole Pašića brine 1.000 ljudi.Kaže i da će posle novogodišnje noći grad čistiti 550 zaposlenih u Gradskoj čistoći.

Radojičić je novinarima posle sastanka u punktu gradskih službi koji se nalazi pored bine kod Doma Narodne skupštine rekao da očekuje da će Beograd tokom praznika posetiti više od 100.000 ljudi.

"Vrlo je važno da vodimo računa o bezbednosti i da sve bude bezbedno kao što je bilo prethodnih godina. Na štabu u razgovoru sa odgovornim ljudima sam dobio informaciju da je sve pod kontrolom i da otprilike oko 1.000 ljudi u trenutku na terenu i da kontrola svih sedam ulaznih punktova dobro funkcioniše", rekao je Radojičić.

Gradski sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš rekao da je da su na terenu vatrogasci zbog vatrometa i petardi, žandarmerija, SAJ, ali i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u civilu.

On je gradonačelniku kazao da niko ni na koji način neće moći da ugrozi slavlje na trgu, te da je jedina moguća izmena u programu kašnjenje vatrometa, ako bude došlo do nekih problema.

Gradski doček Nove godine počeo je u 21 sat na Trgu Nikole Pašića kocertom Saše Kovačevića, a posle njega Beograđane će zabavljati Bajaga i Instruktori, dok će ponoć biti dočekana uz nastup Harisa Džinovića.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak