A u Francuskoj za doček...150.000 policajaca na nogama

Mondo 31.12.2018 23:29
A u Francuskoj za doček...150.000 policajaca na nogama


Francuska će u novogodišnjoj noći razmestiti više od 147.000 pripadnika bezbednosnih snaga širom zemlje dok demonstranti iz pokreta "Žuti prsluci" najavljuju da će se pridružiti javnoj proslavi.Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je danas da su jake bezbednosne mere potrebne zbog "ozbiljne terorističke pretnje" i zbog mogućih neprijavljenih protesta.

Pariska policja navodi da će postaviti bezbednosnu barijeru oko Jelisejkih polja, gde se tradicionalno održava novogodišnja proslava.

Na Jelisejska polja nameravaju da dođu i pripadnici "Žutih prsluka", pokreta koji je sredinom novembra počeo da organizuje demonstracije zbog najavljenog povećanja poreza na gorivo, ali se protest ubrzo pretvorio u opšti izraz nezavodoljstva građana politikom predsednika Emanuela Makrona.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navodi da će bezbednosne službe u fokusu imati popularna mesta za okupljanje, sredstva javnog prevoza, puteve i tržne centre.

U Francuskoj je prethodnih godina u novogodišnjoj noći bilo nereda u kojima su, između ostalog, zapaljena brojna vozila.

Pre više od mesec dana počeli su protesti "žutih prsluka" zbog uslova života, ali je poslednjih subota znatno opao broj demonstranata na ulicama.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak