Vučić: Laže taj iz NATO, lično sam bio, znam šta je dogovoreno

B92 29.12.2018 17:07
Vučić: Laže taj iz NATO, lično sam bio, znam šta je dogovoreno


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je navode iz KFOR da specijalne jedinice kosovske policije ROSU imaju pravo da ulaze na sever pokrajine."Što se ROSU tiče, laže taj iz NATO što je rekao da je to moguće. Lično sam bio u NATO i znam šta smo dogovarali i dogovorili - samo dve tačke“, podvukao je on u izjavi novinarima.

Kazao je da je tada pre svega i pričao o ROSU, jer tada nije ni bilo FIT-a i drugih jedinica i da je dogovor postignut kako bi se jasno definisalo ko može da uđe na sever, te da je uveden uslov za "duge cevi“. 

"Rekli smo tada da postoje dva uslova za njihov ulazak, a ona su kumulativna. Prvi je odobrenje NATO, a drugi odobrenje lokalnih vlasti. To što se prave blesavi u NATO, i Albanci se prave blesavi oko svega što su potpisali. To nije prvi put“, konstatovao je Vučić. 

Ukazao je da se prave "blesavi“ i oko Rezolucije 1244 koja postoji u pisanoj formi i koja je dokument najvećeg organa sveta. 

"Nemaju pravo da ulaze, što nama ostavlja pravo i mogućnost da gledamo da radimo u skladu sa formalno pravnim i materijalnim normama“, poručio je on.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak