Protest podrške "Pravda za Davida" i u Novom Sadu

Mondo 28.12.2018 12:40
Protest podrške "Pravda za Davida" i u Novom Sadu


Više od stotinu građana prisustvovalo je protestu podrške "Pravda za Davida Novi Sad" na Trgu Republike u Novom Sadu.Protest u Novom Sadu održan je u znak podrške roditeljima Davida Dragičevića, koji u Banjaluci više meseci protestuju zajedno s drugim građanima tog grada zbog smrti 21-godišnjeg Davida Dragičevića, zbog sumnje da je on ubijen, a ne da se utopio u reci Crkvena u Banjaluci, što je za sada zvanična verzija iz istrage.

Okupljeni u Novom Sadu su razvili transparente "Pravda za Davida Novi Sad" i "Pravda za Davida i Dženana" i na sredini trga postavili crno belu fotografiju Davida Dragičevića.

Posle okupljanja na Trgu Republike učesnici protesta su prošetali ulicama Novog Sada uzvikujući parole "Pravda za Davida", "pohapsite ubice" i "Lukaču ubico", što se odnosi na ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača.

Davor Dragičević i njegova žena privedeni su u utorak u Banjaluci tokom mirnog protesta, što je izazvalo ogromno nezadovoljstvo građana, koje se prelilo i na Srbiju, pa su protesti organizovani u Beogradu, Zrenjaninu i drugim gradovima.

"Oni traže pravdu za svoje dete i tako su postali neprijatelji države. Oni ugrožavaju bezbednost jer traže pravdu. To nije normalno, tužni smo i uznemireni", rekao je Marko Tomović iz udružene akcije "Krov nad glavom Novi Sad", koja se sa aktivistima priključila protestu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak