Ilon Mask radi 120 časova nedeljno, jedan njegov sat vredi 900.000 dolara

Radio 021 27.12.2018 12:50
Ilon Mask radi 120 časova nedeljno, jedan njegov sat vredi 900.000 dolara


Jedan radni sat Ilona Maska košta 900.000 dolara, izračunali su stručnjaci Biznis insajdera koji su uzeli u obzir njegovu desetogodišnju platu i podatak koji je sam izneo, a to je da radi 120 sati nedeljno.Vrednost njegove kompanije "Tesla" porasla je prošle sedmice za 11 odsto. Neki procenjuju da je Mask zaradio 1,43 milijarde dolara. U intervjuu za "Njujork tajms" Mask je govorio o svom radnom planu, a prijatelji mu već odavno govore da uzme odmor. 
 
Slobodnu sedmicu nije imao od 2001. godine kada je oboleo od malarije, a bilo je perioda kada po tri-četiri dana nije izlazio iz fabrike.
 
Mask je postao novi simbol za radoholičare jer je bratovom venčanju prisustvovao samo nekoliko sati i vratio se u kompaniju kako bi održao sastanke. Činjenica je da Maskov uspeh zavisi od Tesle i da je njegova vizija napravila od kompanije ono što jeste danas, ali njegov hektični raspored naterao je sve da se pitaju koliko vredi sat Ilona Maska i koliko bi on izgubio ako bi otišao na odmor.
 
Pretpostavlja se da je Mask "težak" 23 milijarde dolara, jer nije poznato kolika su njegova primanja u kompaniji "SpaceX". S obzirom da radi u proseku 17 sati dnevno, a da je tokom 10 godina zaradio 55,8 milijardi dolara, to znači da mu sat vredi blizu 900.000 dolara. 
 
Ipak, on nema garancija za svoj prekovremeni rad jer njegova plata zavisi od ishoda. Ukoliko ispuni plan predviđen ugovorom, onda platu može da očekuje, ukoliko ne, zarade neće biti.
 
Mask je ranije rekao kako ima problem sa insomnijom, pa često bude budan noću.
   

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak