Zaev: Neću se kandidovati za predsednika

Novosti 27.12.2018 11:33
Zaev: Neću se kandidovati za predsednika


Makedonski premijer Zoran Zaev potvrdio je večeras da se neće kandidovati na predsedničkim izborima koji će, kako je najavljeno biti održani u aprilu sledeće godineMakedonski premijer Zoran Zaev potvrdio je večeras da se neće kandidovati na predsedničkim izborima koji će, kako je najavljeno biti održani u aprilu sledeće godine.

"Neću se kandidovati i tu zatvaram debatu", rekao je Zaev gostujući na makedonskoj televiziji.

Prethodno je predsednik Sobranja Talat Džaferi najavio da će raspisati izbore početkom februara.

Zaev, kako navode izvori iz vlade, zalaže se za održavanje parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim, ali za to je potreban dogovor sa koalicionim partnerima od kojih ne podržavaju svi tu ideju, prenosi MIA.

Anketa koju su nedavno sproveli TV Telma i Makedonski centar za međunarodnu saradnju, pokazuje međutim da Zaev sa 12,4 odsto podrške ispitanika ima najveću šansu da pobedi ako bi se kandidovao za predsednika.

Odmah iza Zaeva sa 8,2 odsto podrške ispitanika nalaze se lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski i aktuelni šef makedonske diplomatije Nikola Dimitrov.

Ovo je pokazala anketa koja je sprovedena od 7. do 14. decembra na 1014. ispitanika.

Analitičari, međutim, ukazuju da ne sme da se zanemari činjenica da čak 19 odsto ispitanika smatra da nijedan od ponuđenih kandidata za budućeg predsednika Makedonije nije dobar, dok 15 odsto njih nisu odlučili kome bi dali svoj glas.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak