Dragičević - Mene su uhapsili, a moju dušu sa Trga sklonili

Mondo 26.12.2018 18:47
Dragičević - Mene su uhapsili, a moju dušu sa Trga sklonili


Davor Dragičević, otac tragično stradalog Davida Dragičevića, posle saslušanja u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pušten na slobodu. Šta kaže Dodik."Večeras sam na Trgu u 18 časova", kazao je po izlasku iz tužilaštva u pratnji svojih advokata, Dragana Tolimira i Ifeta Ferageta i dodao:

“Mene su uhapsili, a moju dušu sa Trga sklonili. Ne pada mi na pamet da moje dete prepustim zločincima i ubicama. Davidov trg je javna površina”, rekao je Dragičević.

U to vreme nije se znalo daje donesena odluka da se na Trgu Krajine više ne može održavati skup grupe "Pravda za Davida", "koji je devet meseci bio neprijavljen i nelegalan2, kako je to oko 14 časova najavio ministar unutrašnjih poslova RS, Dragan Lukač.

Dodao je da su u Policijskoj upravi prema njemu bili fer i korektni, kao i da je noć pre hapšenja znao da će biti uhapšen.

“Ja sam najponosniji otac”, kazao je i ponovio ranije iznete optužbe da su saučesnici i ubice njegovog sina vrh MUP-a kao i svi sa sporne konferencije u PU Banja Luka od 26. marta ove godine.

Idemoi do kraja i promenićemo sve! 276 dana ubijaju mene i moju porodicu i sve ljude oko mene. Ako koja reč preleti... Meni su ubili seme, mog anđela od 21 god. Jednog dana sve ću dokazati“, rekao Dragičević.

Advokat Ifet Feraget je kazao da ne treba hapsiti nikoga kome je prouzrokovana tolika bol.

“Imali su nameru da ponize Davora, ali radi se o časnom i poštenom čoveku koji nikome nije ozbiljno pretio. Nije bila ozbiljna namera, ali ima pravo i da pretera”, dodao Feraget.

On je potvrdio da je doneta odluka da ne postoje posebni pritvorski razlozi za zadržavanje. Smatra da na Trgu Krajine, kao javnoj površini,građani imaju pravo da slobodno i bez pretnji iznose svoje mišljenje.

Majka pokojnog Davida, Suzana Radanović Radanović je tražila da se MUP Srbije oglasi da li su njihovi specijalci bili juče u Banjaluci. Ona tvrdi da ima informacije da se danas sprema "krvoproliće".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je već demantovao ove informacije.

Dragičević je predat jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

U trenutku sprovođenja on je vikao: "Pravda za Davida".

Dragičević je uhapšen juče ujutro, a pretresena je i njegova porodična kuća. Nakon 24-satnog saslušanja u policijskoj stanici u Banjaluci, jutros je doveden u tužilaštvo, a posle saslušanja je pušten na slobodu.

Nakon njegovog hapšenja usledilo je i uklanjanje svih obeležja i predmeta sa Trga Krajine u centru Banje Luke, gde su se devet meseci okupljali građani i članovi grupe "Pravda za Davida". Uklonjen je njegov automobil, Davidove slike, cveće i drugo.

Ceo jučerašnji dan trajala je prava drama i opsadno stanje u centru Banjaluke. Uhapšeno je nekoliko osoba, među kojima su i politički funkcioneri. Bilo je i više povređenih osoba, a povrede je zadobio i jedan policajac.

Građani su za večeras u 18 sati najavili novo okupljanje ispred Hrama Hrista Spasitelja u centru Banjaluke.

Advokat Dragičevića jutros je kratko prokomentarisao da je bilo "svega", čak i zastrašivanja porodice.

David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banjaluke, nestao je u noći 18. marta, a njegovo beživotno telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak