Top 8: Najlepše destinacije za ljubitelje snega i zimske magije

Elle 26.12.2018 13:54
Top 8: Najlepše destinacije za ljubitelje snega i zimske magije


Čak i da niste ljubitelji zime i njenih čarolija, putovanje na neku od ovih destinacija tokom najhladnijeg godišnjeg doba učiniće da zavolite winter magic...Dok neki planiraju da nastupajuće praznike provedu kod kuće kraj tv ekrana i u društvu najbližih sa povremenim izlascima u lokalne kafeterije, šetnju kraj reke i posetu božićnim marketima, drugima je ideal da otputuju. I to u neku zimsku bajku gde je sve prekrio masivni snežni prekrivač... 

Od Amerike, preko Evrope i Azije, na mapi smo označili najlepša mesta na koja biste mogli da uživate tokom zimskog odmora. 

Zato, pakujte kofere, jer upravo krećemo! 

Alta Badia - Italija

Odmaranje u jednom od šest sela Alte Badie i to ispod Alpa idealno je za one koji vole skijanje, ali i ušuškane restorane i kuvana vina. 

Nagano - Japan

Jedno od fantastičnih iskustava koje možete da doživite tokom zime nalazi se u Japanu i podrazumeva kombinaciju nesvakidašnjih spa centara, skijanje i posetu Jigokudani parku. 

Salzburg - Austrija 

Ako ste ljubitelj muzike, svakako da tokom zime preporučujemo da vidite predivan Salzburg, posetite muzej Silent Night i Mozarts Geburtshaus. 

Bavarska - Nemačka 

Prava zimska bajka počinje u Bavarskoj, a tu ćete imati priliku da vidite velelepne zamke i dvorce pod snegom.  

Aspen - Kolorado

Oblast idealna za skijanje i klizanje, te posebno interesantna osobama koje vole aktivan odmor. 

Kiruana - Švedska

Nekoliko kilometara od Kirune nalazi se čuveni Ice Hotel  - umetnička izložba i hotel koji su napravljeni od svežeg snega. 80 soba je otvoreno samo tokom zime...

Rejkjavik - Island

Interesovanje za glavni grad Islanda još više je pojačano posle snimanja scena ultrapopularne serije Game of Thrones, a ako niste vođeni TV diktatom, u gradu ćete uživati na više načina - dobrom provodu, planinarenju i banjama. 

Prag - Češka

Kuvano vino, istorijska-turistička ponuda grada, praznična atmosfera, klizanje i Bohemian Carnevale manifestacija sve to i još mnogo više učiniće da vaš boravak u Pragu izgleda nezaboravno. 
IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak