Šlag na torti A klase: Novi Mercedes-AMG A45 'zaplesao' stazom

B92 25.12.2018 15:39
Šlag na torti A klase: Novi Mercedes-AMG A45 'zaplesao' stazom


Zvezda Mercedesovog božićnog videa je model koji će na pravi način zaokružiti ponudu A klase.Pretpraznično raspoloženje proizvođači automobila koriste za prigodne božićne i novogodišnje video klipove kako bi svojim fanovima čestitali predstojeće praznike.

Mercedes je želeo da malo promeni ovu rutinu kratkim filmom koji nije tipičan tradicinalni božićni video, a u kome je glavna zvezda novi A45 AMG čije se premijera očekuje uskoro:

Mercedes-AMG A45, koji je u videu i dalje prekriven "kamuflažom", imaće agresivniji izgled od trenutno najsportskije verzije A35 i prepoznatljivu "panamericana" prednju masku koja krasi najsnažnije AMG modele najnovije generacije.

Osim velikog krovnog spojlera, koji je sličan onom na Mercedesu A35, na zadnjem delu vozila mogu se uočiti i dva para izduvnih cevi.

Nemački proizvođač već je otkrio da se ispod haube A45 nalazi potpuno novi 4-cilindarski 2.0 turbo benzinac koji proizvodi preko 400 ks (294 kW). Motor je uparen sa osmobrzinskim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom.

Kao i njegov prethodnik, i novi A45 standardno će biti opremljen Mercedesovim 4MATIC pogonom na sva 4 točka, a osim dosadašnjih modova vožnje biće dostupan i novi, "drift" mod kao kod modela Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe.

Mercedes-AMG A45 trebalo bi da bude zvanično predstavljen u prvim mesecima 2019. godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak