Doktor KC Niš: Teška noć je iza nas

Novosti 22.12.2018 11:05
Doktor KC Niš: Teška noć je iza nas


Prema rečima hirurga Hadži Bojana Marjanovića za troje najteže povređenih još uvek je rano da se daju prognoze o oporavku ali nije došlo ni do pogoršanja.Dvoje tinejdžera uzrasta od 16 godina i dalje su životno ugroženi ali je njihovo stanje noćas je bilo stabilno. Tokom noći operisan je muškarac (31) koji je takođe u kritičnom stanju. Od 13 povređenih u jučerašnjoj saobrađajnoj nesreći na pružnom prelazu u Donjem Međurovu jedna osoba će danas biti puštena na kućno lečenje a troje dece će sa Urgentnog bloka biti prebačeno na Dečijoj klinici jer im se stanje stabilizovalo.

Prema rečima hirurga Hadži Bojana Marjanovića za troje najteže povređenih još uvek je rano da se daju prognoze o oporavku ali nije došlo ni do pogoršanja.

U veštakoj komi je i vozač autobusa koji ima povrede glave i grudnog koša.

- Teška noć je iza nas. Pokazali smo da je zdravstveni sistem odgovorio pozivu, od lekara hitne pomoći do naših vrhunskih hirurga i anesteziologa, kaže direktor Kliničkog centra prof.dr Zoran Radovanović.

Velike gužve su u Zavodu za transfuziju krvi gde je od sinoć, nakon apela da je potreban krv svih krvnih grupa, oko četiri stotine Nišlija se odazvalo pozivu.

Dežurni lekar Predrag Đorđević kaže da je mežu njima veliki broj mladih što „uliva nadu“.

Dan žalosti u Nišu   

U Nišu je danas Dan žalosti povodom teške saobraćajne nesreće, koja se dogodila u petak na pružnom prelazu u Donjem Međurovu u kojoj je poginulo pet osoba.

Gradsko veće Grada Niša izrazilo je saucešce porodicama stradalih, a na vanrednoj sednici doneta je odluka da se 22. decembar godine proglasi Danom žalosti na teritoriji Grada Niša.

"U ovom teškom trenutku, kada je nažalost došlo do saobraćajne nezgode tragičnih razmera, Grad Niš ce pružiti svu neophodnu pomoc porodicama nastradalih i povredenih", navodi se u saopštenju.

Pet osoba je poginulo, a više od 26 povređeno petak ujutru, u sudaru voza i autobusa na obeleženom pružnom prelazu, ali bez rampe, u Donjem Međurovu 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak