Vansi uplatio 500 mil €, od ponoći preuzimaju aerodrom

Mondo 22.12.2018 10:17
Vansi uplatio 500 mil €, od ponoći preuzimaju aerodrom


Francuska kompanija Vansi erports uplatila je jednokratnu koncesionu naknadu od 501 miliona evra za aerodrom 'Nikola Tesla' u Beogradu.To je izjavio ministar finansija Siniša Mali.

Tako da će Vansi od ponoći zvanično preuzeti koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom na 25 godina.

Mali je rekao, posle sednice Vlade Srbije, da će ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biti 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Nacionalni avio-prevoznik Er Srbija poželeo je večeras dobrodošlicu novom koncesionaru koji će narednih 25 godina upravljati beogradskom vazdušnom lukom.

"U ime srpske nacionalne avio-kompanije, neizmerno se zahvaljujem na saradnji dosadašnjem timu Aerodroma 'Nikola Tesla' Beograd, na čelu sa direktorom Sašom Vlaisavljevićem, i želim dobrodošlicu novom timu koji će nadalje voditi tu značajnu vazdušnu luku. Aerodrom 'Nikola Tesla' je i naš dom i izuzetno važno čvorište saobraćajne mreže. Baš zbog toga, naže sna?no, konstruktivno i posvećeno partnerstvo, može da bude samo od koristi svim stranama", izjavio je generalni direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Izvršni direktor Er Srbije Branislav Malović je istakao da je dolazak kompanije Vansi izuzetno značajan podsticaj za dalji razvoj, modernizaciju i unapređenje poslovanja Aerodroma "Nikola Tesla".

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je 22. marta sa francuskom kompanijom Vansi erports, u prisustvu premijerke Ane Brnabić.

Međunarodni tender je sproveden od 10. februara 2017. kroz fazu pretkvalifikacija, fazu neobavezujućih ponuda i fazu obavezujućih ponuda, a odluka je doneta 5. januara 2018. godine.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak