Policajci plaču dok izvlače žrtve: Nezapamćena tragedija potresla celu Srbiju

Blic 21.12.2018 20:28
Policajci plaču dok izvlače žrtve: Nezapamćena tragedija potresla celu Srbiju


Suze, strah i bes preplavili su na desetine građana čiji su najmiliji, posle sudara voza i autobusa prebačeni u Urgentni centar Niškog kliničkog centra. KC Niš prepun je ljudi. Svi zaposleni vanredno su pozvani na posao, osoblje se razletelo kako bi svima pružilo pomoć.Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu do sada je zbrinuo 33 povređenih u železničkoj nesreći koja se dogodila na prelazu Donje Međurovo. U stravičnoj nesreći za sada je najmanje pet žrtava, a još najmanje 10 se nalazi u kritičnom stanju, rečeno je u toj zdravstvenoj ustanovi.

Kako je rečeno u Urgentnom centru, u toku je dijagnostika ostalih nakon čega će se znati kakvo je zdravstveno stanje primljenih pacijenata.

- Opsadno je stanje u hodnicima bolnice jer je veliki broj rodbine stigao i raspituje se za stanje svojih najbližih - kazao je Radovanović.

- Voz je presekao lokalni autobus, koji, kako su nam rekli u to vreme prevozi školsku decu. Jeza je u vazduhu. Hitna, policija i vatrogasci ne prestaju da jure. Tragedija, jednom rečju - ispričala je jedna Leskovčanka, piše Jugmedia.
Stravična nesreća kod Niša 

Takođe, i pripadnici policijske patrole su povređeni dok su jurili da pomognu povređenima.

"Policajci plaču dok izvlače žrtve"

- Scene su toliko užasne da i policajci plaču dok izvlače žrtve. Autobus je bukvalno presečen na dva dela - kaže sagovornik.

Na licu mesta nalaze se pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci - spasioci. Na mestu stravične nesreće vide se tragovi krvi, razbacana obuća, stvari...

Udes autobusa i voza 

- Deset do 12 je životno ugroženih pacijenata. Među povređenima je sigurno desetoro dece i to su izuzetno teške povrede, politarume, povrede više sistema. Smešteni su u Urgentnom centru, na reanimaciji klinici za anesteziju. Kolege sa drugih klinika su došle ovde i imali smo svu ljudsku i medicinsku pomoć - rekao je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra.

Hodnici i čekaonice vrve od zabrinutih članova porodica. Strepnja i nezvesnost su ih ophrvali, nervozno očekuju svaku informaciju. Kada su čuli za sudar voza sa autobusom neki su doleteli pravo u Urgentni centar, a neki otišli na mesto nesreće.

"Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao"

Policajci plaču dok izvlače žrtve: Nezapamćena tragedija potresla celu Srbiju

- Sin mi je bio u autobusu, krenuo je na posao - rekao je Novostima Radovan Jovanović koji živi u selu kod Donjeg Međurova.

- Odmah sam u šoku krenuo na mesto nesreće, strepeći za njegov život. Prizor koji sam video me je užasnuo, ono je strašno. Moj sin srećom nije životno ugrožen, povređena mu je samo ruka. Mogu samo da zamislim kako je ovim ljudima ovde koji strepe za živote svojih.

U autobusu "Nišekspresa" bilo je srednjoškolaca, koji su, kao i svakog dana, pošli u školu. Neki od njihovih roditelja su ispred Urgentnog, neki u hodniku. Nervozni, uplašeni, strepe za svoju decu. Zaposleni ih teše, umiruju.

Voz je prepolovio autobus F

U autobus u kome je bilo puno dece koja su išla u školu, jutros je udario putnički voz koji saobraća na liniji Niš - Prokuplje. Od siline udarca autobus je prepolovljen, a zadnji deo voza skliznuo je sa šina. Uzrok nesreće za sada nije poznat.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak