Još jedna banka menja vlasnika - čeka se NBS

B92 21.12.2018 12:27
Još jedna banka menja vlasnika - čeka se NBS


Sosijete ženeral grupa potpisala je ugovor o planiranju prodaje banke u Srbiji OTP grupi, uslovljen odobrenjem Narodne banke Srbije i antimonopolske komisijeSOGE Lizing (Leasing) i SOGE Osiguranje su obuhvaćeni procesom prodaje, dok će Sosijete ženeral grupa nastaviti svoje prisustvo u Srbiji kroz ALD Automotive, potvrđeno je agenciji Beta.

Zatvaranje transakcije bi trebalo da se desi u narednim mesecima.

U saopštenju Sosijete ženeral banka u Srbiji navela je da je ona beležila rekordne rezultate u poslovanju u poslednjih nekoliko godina.

"Banka je na domaćem tržištu pozicionirana na četvrtom mestu po visini aktive, trećem po obimu kredita i četvrtom po ukupnim depozitima, a aktivna je i u poslovima sa stanovništvom i sa korporativnim klijentima. SOGE Leasing je tržišni lider", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će u narednim mesecima Sosijete ženeral grupa i OTP grupa zajedno raditi na pridobijanju potrebnih odobrenja za ugovorenu transakciju.

"Sosijete ženeral Srbija će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kvaliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom", navela je banka.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak