Pet minuta na RTS-u za '1 od 5 miliona'

B92 21.12.2018 12:24
Pet minuta na RTS-u za '1 od 5 miliona'


Građanski protest '1 od 5 miliona' nastavlja se u 22. decembra ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a učesnici protesta poslali su zahteve RTS.



Kako se navodi u saopštenju organizatora, “Radio televizija Sbije treba da bude javni servis svih građana. Umesto toga, RTS je saučesnik u prikrivanju istine i kreiranju paralelne, lažne stvarnosti koju Aleksandar Vučić stvara već šest godina”.

Učesnici protesta "1 od 5 miliona" zahtevaju od RTS pet minuta u Dnevniku 2 RTS za gostovanje predstavnika protesta, uz objavljivanje istinitih podataka o broju okupljenih nezadovoljnih građana, emitovanje verodostojnih snimaka sa protesta, kao i objavljivanje zahteva demonstranata.

Drugi zahtev je da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije, a podsećaju da je to zakonska obaveza Javnog servisa.

“RTS ima rok do dana održavanja trećeg protesta „1 od 5 miliona“. 22. 12. 2018. u 18 sati, da ispuni prvi zahtev. Zahtevi prvog i drugog protesta, upućeni vlasti, ostaju, a to su da javnosti otkrije nalogodavce ubistva Olivera Ivanovića, da se otkrije javnosti nalogodavce pokušaja ubistva Borka Stefanovića i da otkrijte javnosti ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića i ko je to naredio”, navodi se u saopštenju.


Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak