Ljubičasta zona menja sve ostale, duži parking u centru BG

B92 21.12.2018 12:14
Ljubičasta zona menja sve ostale, duži parking u centru BG


Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će uvođenjem nove ljubičaste zone za parkiranje u Beogradu, ostale zone biti produženeNikodijević je za Prvu TV objasnio da će ljubičasta zona služiti za polučasovno parkiranje uglavnom u okolini velikih garaža.

Crvena zona do sada je omogućavala parkiranje od jedan sat a to će biti produžena na sat i po, u žutoj će period zadržavanja biti tri sata a u zelenoj četiri.

Nikodijević je kazao da je jedan od ključnih prioriteta za gradsku vlast obezbeđivanje dovoljno prostora za parkiranje, zbog čega će se graditi i četiri nove podzemne javne garaže.

Za jednu od njih, na Studentskom trgu, već je izdata građevisnka dozvola i trebalo bi da u koncesionom aranžmanu njena izgradnj apočne u martu ili aprilu sledeće godine, kaže Nikodijević.

"Podzemna garaža ispod ulice Kneza Miloša počeće da se gradi u sklopu rekosntrukcije same ulice, aona će početi kada završimo Bulevar Vudro Vilsona i Savsku, kako bi omogućili alternativni saobraćaj", navodi Nikodijević.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak