Kozara mami skijaše

Novosti 20.12.2018 16:36
Kozara mami skijaše


Zaljubljenici u zimske sportove ovih dana masovno posećuju planinsku lepoticu. Netaknuta priroda i čist vazduh Kozare privukli brojne gosteZALjUBLjENICI u zimske sportove ovih dana posećuju planinsku lepoticu Kozaru, koja je poslednjih godina postala regionalni skijaški centar. Netaknuta priroda i čist vazduh privukli su brojne posetioce na ovu planinu. Najbrojniji su skijaši iz potkozarskih gradova i opština, zbog, kako kažu, pristupačnih cena i blizine skijališta.

- Ovde je predivno, kada god mogu, dođem tu s porodicom. Živimo blizu, iz Prijedora smo, a ovde uživamo svi, deca posebno - kaže jedan od posetilaca.

Na planini Kozari u funkciji su tri skijaške staze, dečja duga oko 250 metara i dve za odrasle, dužine 700 i 850 metara. Skijalište na Kozari radi svakim radnim danom od 10 do 16 časova, a u noćnom terminu od 18.30 do 21.30.

- Ukoliko ne bude dovoljno snega, imamo i sistem za veštačko osnežavanje, kao i noćnu rasvetu, pa skijaši mogu uživati tokom cele zime. Ovde uvek ima posetilaca, a najviše vikendom - kaže direktor Nacionalnog parka "Kozara", Dragan Romčević.

ZA SKI-PAS DO 15 KM

CENE ski-pasa su na nivou prošlogodišnjih i kreću se od 10 do 15 KM. Bogata ponuda je i u ugostiteljskim objektima, koji nude ukusnu, većinom domaću hranu, a popije se i koja čašica domaće rakije ili kuvanog vina. Ne nedostaje ni smeštajnih kapaciteta. Ima ih u bungalovima, motelu, hotelu, a snežnoj sezoni, raduju se svi, od skijaša, hotelijera do ugostitelja.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak