PAŽNJA na putu: Mraz stvara poledicu u celoj zemlji

Mondo 19.12.2018 13:05
PAŽNJA na putu: Mraz stvara poledicu u celoj zemlji


Vozači se upozoravaju da posebnu pažnju na više deonica puta od Obrenovca ka Ljigu gde se gradi autoput Beograd – Južni Jadran.Auto-moto savez Srbije upozorava vozače na opreznu vožnju zbog mraza u jutarnjim i večernjim satima koji stvara poledicu na mostovima, preko planinskih prevoja i na vlažnim kolovozima.

Dodatne probleme stvara i magla, koje ima na mnogim deonicima u Vojvodini, Beograda, pored Dunava, kao i u višim predelima naše zemlje.

Zbog poledice i leda na putu obratite pažljivo vozite nemojte naglo kočiti, držite bezbednu udaljenost (veću od "dve sekunde") i blagovremeno uključite migavce, prilikom skretanja ili prestrojavanja.

Sitni odroni su mogući na Đerdapskoj magistrali, kao i na putevima koji prolaze kroz klisure i useke.

Posebna opreznost, pogotovo kada je vidljivost smanjena, zahtevaju i deonice na kojima je izmenjen režim saobraćaja zbog radova, iako je usled niskih temperatura radovi možda ne izvode, vozači moraju ispratiti saobraćajnu signalizaciju. Ona je postavljena na više deonica puta od Obrenovca ka Ljigu gde se gradi autoput Beograd – Južni Jadran.

Takođe, saobraćaj se od graničnog prelaza Batrovci ka petlji Kuzmin signalizacijom usmerava samo na preticajnu traku. 

Naizmenično propuštanje očekuje vozače na nekoliko deonica puta Čačak – Požega – Užice.  

Na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Uprava granične policije Srbije saopštila je da na putničkim terminalima graničnih prelaza u zemlji nema zadržavanja dužih od 30 minuta. Teretna motorna vozila, međutim, čekaju duže, na Batrovcima prema Hrvatskoj oko 360 minuta, a na Horgošu, prema Mađarskoj, oko 300.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak