Vučić: Zadovoljan sam rezultatima sednice SB UN o KiM

Blic 19.12.2018 10:45
Vučić: Zadovoljan sam rezultatima sednice SB UN o KiM


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Glas Amerike da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za "Glas Amerike" da je zadovoljan rezultatima sednice Saveta bezbednosti UN, jer je Srbija imala priliku da na otvorenoj sednici upozna međunarodnu javnost sa situacijom na Kosovu i Metohiji posle uvođenja taksi na srpsku robu i odluke o transformaciji bezbednosnih snaga Kosova.

- Pokazali smo onima koji se zalažu za kosovsku nezavisnost šta su stvorili - dodao je predsednik Vučić.

On je prisutne na sednici Saveta bezbednosti obavestio o tome da je Srbija ispunila sve obaveze iz Briselskog sporazuma, dok, kako je rekao "Priština nije ispunila ništa".

Kako prenosi "Glas Amerike", obavestio ih je i o svakodnevnim napadima na Srbe, o hapšenju direktorka Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Predsednik Srbije je rekao da Srbija pridaje poseban značaj prisustvu i delovanju UNMIK-a na Kosovu, imajući u vidu da je političko-bezbednosna situacija na Kosovu i dalje nestabilna.

Predsednik Vučić sastao se posle sednice SB UN i sa generalnim sekretarom UN Antonijom Guterešom sa kojim je razgovarao o jednostranim potezima Prištine i situaciji u regionu, prenosi VOA


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak