Počinje gradnja velnes centra na Paliću

Politika 18.12.2018 10:35
Počinje gradnja velnes centra na Paliću


http://www.politika.rs/sr/clanak/418214/Pocinje-gradnja-velnes-centra-na-PalicuPredstavnici republičke i pokrajinske vlasti kao i lokalne samouprave su na prostoru Muškog štranda na Paliću položili kamen temeljac za izgradnju velnes i spa centra, jedne od najvećih turističkih investicija u Srbiji.

Rasim Ljajić, potpredsednik republičke vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, tom prilikom je izjavio da je prvi cilj ove investicije od preko milijardu dinara da se Palić učini važnom turističkom destinacijom.

Podaci pokazuju da turisti rado dolaze na Palić, ali brzo odlaze. Ministar Ljajić je izneo da se od svih banjskih mesta turisti ovde najkraće zadržavaju, u proseku tek 1,7 dana dok je banjski prosek u Srbiji 4,3 dana. Palić je na 4. mestu po broju dolazaka, ali po broju ostvarenih noćenja na 14. mestu, što govori da Palić postaje izletnička, a ne turistička destinacija.

Igor Mirović, predsednik Vlade Vojvodine, istakao je da za realizaciju ovog velikog poduhvata, koji bi trebalo da bude okončan za dve godine, republika, pokrajina i grad Subotica ulažu svaka po trećinu sredstava.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine. Goste je pozdravio i Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice. Kako je naglasio, u protekle dve godine iz pokrajine i republike u infrastrukturu Palića uloženo je više od dvesta miliona dinara.

Budući kompleks prostiraće se na više od 44.000 kvadratnih metara. Projektom je predviđena izgradnja pet bazena, od toga dva dečija, visoki tobogan i niz pratećih sadržaja, dok bi na otvorenom takođe bilo izgrađeno pet bazena.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak