Dodik: U Predsedništvu BiH imamo konsenzus oko ulaska u EU, ali ne i u NATO

N1info 17.12.2018 17:57
Dodik: U Predsedništvu BiH imamo konsenzus oko ulaska u EU, ali ne i u NATO


Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je na sastanku sa zamenikom američkog državnog sekretara Džonom Salivenom, da u Predsedništvu BiH postoji konsenzus o evropskom putu BiH, ali da nema konsenzusa kada je reč o ulasku BiH u NATO.Dodik je novinarima u Sarajevu rekao da Republika Srpska nije spremna da ide dalje u vezi sa tim pitanjem, imajući u vidu Rezoluciju Narodne skupštine Republike Srpske o vojnoj neutralnosti.

On je preneo da je Saliven na sastanku sa članovima Predsedništva BiH izneo poruku podrške Dejtonskom sporazumu, evropskom putu BiH i putu u NATO.

Članovi Predsedništva BiH Milorad Dodik, Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su danas u Sarajevu zamenika američkog državnog sekretara SAD Džona Salivena, koji im je preneo da SAD podržavaju teritorijalni integritet i suverenitet BiH.

"Salivan je izrazio očekivanje da će doći do skorog formiranja vlasti na svim nivoima i podržao nastavak sprovođenja reformi na putu ka evroatlantskim integracijama s ciljem održavanja stabilnosti i mira", saopšteno je iz Predsedništva BiH.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak