Vučić pred sednicu SB UN: Boriću se svim srcem

B92 17.12.2018 09:56
Vučić pred sednicu SB UN: Boriću se svim srcem


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će se danas u Njujorku, na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu boriti za Srbiju svim srcem.Vučić je istakao da je nedelja bio težak dan, ne samo zbog lokalnih izbora, već i zbog toga što se pripremao za sednicu saveta SB UN. "Spremao sam se za Savet bezbedosti UN. Letim "Er Srbijom" ujutro i idem pravo na sednicu. Boriću se", rekao je Vučić na vanrednoj pres konferenciji.

Napomenuo je da će posle šefa UNMIK-a Zahira Tanina predstaviti šta Srbija misli.

"A, kada se svi oni izređaju, posle Tačija, imaću pravo i na repliku na kraju. Nisam još doneo odluku u kojem delu ću govoriti na engleskom i na srpskom. Ali, nije moj posao da ubeđujem naše ljude, već one koji žele da slušaju tamo. Do sutra ćemo doneti konačnu odluku", rekao je Vučić.

"Samo da naš avion ne kasni za Njujork, jer me neće čekati sednica", dodao je.

U svom obraćanju, predsednik je pozdravio srpski narod na Kosovu i Metohiji i zahvalio im na borbi, te ocenio da su gradonačelnici svih 10 opština poslali jasnu poruku Hašimu Tačiju ko je njihov predsednik i koja je njhova država.

"Vojska Kosova je formirana protiv interesa srpskog naroda. Ona ne može da ugrozi našu vojsku, ali može da ugrozi opstanak našeg naroda. Sve je to suprotno onome što je Tači govorio", kazao je on.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak