Karavan kao idealan tip karoserije

MojAuto 16.12.2018 20:53
Karavan kao idealan tip karoserije


Tip karoserije je veoma važna stavka prilikom kupovine automobila, bilo novog ili polovnog. Pojedinci ili porodice definišu prioritete u zavisnosti od svojih potreba. Tako je za porodice kojima će to biti jedino vozilo karavan među najboljim izborima.Kod nas su polovni karavani u proseku jeftiniji za oko 10% od limuzina i hečbeka. Situacija u zapadnim zemljama je obrnuta – za otprilike isti procenat su skuplji. Očigledno je da treba poraditi na poboljšanju imidža ovog tipa karoserije kako bi se njena praktičnost popularizovala.

U našoj državi postoji i bojazan da su ova vozila korišćena u neke poslovne svrhe u inostranstvu, koje su im povećale stepen amortizacije, mada ovo veoma zavisi od vozila do vozila. Svakako da treba jasno odrediti šta je bitnije – funkcionalnost ili estetika. U slučaju kada je to isključivo porodično vozila nesumnjivo je ono prvo u pitanju.

Mada i ako posmatramo estetski aspekt, dobar deo proizvođača dizajnira svoje karavane tako da su oni ujedno i „lepi za oko“. Rezime – ukoliko vam je potreban prostran, komforan auto sa većim prtljažnim prostorom, onda je karavan pravi izbor za vas, a dodatna pogodnost je ukoliko ima i krovne nosače.

Međutim, vodite računa o tome kako je održavan, pokušajte da saznate za šta je korišćen i nemojte žuriti prilikom kupovine. I naravno, pregledajte ponudu od oko 2700 karavana na našem sajtu ukoliko je ovo vaš izbor. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak