Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga

Politika 16.12.2018 12:25
Đurić: Priština izvrgava ruglu samu ideju dijaloga


Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ocenio je sinoć da odluka Prištine o imenovanju jednog od najozloglašenijih komandanata terororističke OVK Fatmira Ljimaja, kao i Špenda Ahmetija, na čelo pregovaračkog tima izvrgava ruglu samu ideju dijaloga sa Beogradom.„Fatmir Ljimaj je jedan od najokorelijih komandanata terorističke OVK. I drugi članovi tog pregovaračkog tima članovi su OVK, koja nosi na svojim rukama hiljade naših sunarodnika”, rekao je Đurić, prenosi Tanjug.

To je, ističe, jasan pokazatelj da oni ne samo da izvrgavaju ruglu sam proces dijaloga, nego da ne žele postizanje rešenja i raspetljavanje kosovsko-metohijskog čvora, a svakodnevnim provokacijama i eskalacijama doprinose stvaranju klime nasilja i političkih pritisaka prema Srbiji i prema Srbima na KiM.

Đurić je istakao da međunarodna zajednica ne bi smela da ne reaguje na ovakvo ponašanje Prištine.

„Ćutanje međunarodne zajednice nad ovako skandaloznim ponašanjem me samo navodi na pomisao da bismo i mi trebali da, pošto je očigledno to novo normalno ponasanje, kadrovska rešenja za nas pregovarački tim potražimo po zatvorima širom Srbije, mada sam siguran da ni tamo ne bismo pronašli profile tako okorelih terorista kakvi su neki od ljudi koje oni predviđaju za pregovore sa Srbijom”, rekao je Đurić.

Sve su to pokazatelji da Priština ne zeli rešenje, podvukao je.

„Ovo pokazuje da oni niti ozbiljno misle da pregovaraju, niti ozbiljno misle da se dogovaraju. Naše je da istrajno, dosledno i nepokolebljivo branimo interese Srbije, svuda i na svakom mestu, bez obzira na sve pritiske i poteškoće”, rekao je Đurić.

Ponovio je reči predsednika Aleksandra Vučića da neće dozvoliti da iko ugrozi bezbednost i opstanak našeg naroda na KiM i da će nastaviti da se bore za budućnost zemlje.

„Nećemo bilo kome dozvoliti da ugrozi njihovu bezbednost i njihovo pravo na opstanak i ostanak”, poručio je Đurić.

Đurić je rekao da je ovako neozbiljnim i neodgovornim potezima Priština još jednom pokazala da nije opredeljena ni za mir, ni za dijalog, ni za normalne odnose u budućnosti.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak