Ekskluzivno u Beogradu: Novi BMW serije 3

Mondo 14.12.2018 15:35
Ekskluzivno u Beogradu: Novi BMW serije 3


U Beogradu je pretpremijerno predstavljena sedma generacija BMW-a serije 3.Prvih šest generacija je prodato u više od 15 miliona primeraka širom sveta i predstavlja najpopularniji model poznatog bavarskog proizvođača.

Dakle, pred inženjerima je bio ne tako jednostavan zadatak, koji su oni vrlo dobro uradili. Novi je model je veći (duži za 7 cm), brži, udobniji, prefinjenijeg enterijera (posebno u izloženoj Luxury Line verziji), preciziniji u vožnji, a uz sve to prepunjen je novim tehničkim rešenjima.

Dizajnerski nova "trojka" stiže sa prepoznatljivim elementima, poput čuvenih "bubrega", veoma uskih farova (u opciju su i laserska svetla) i, naravno, legendarnog elementa u C stubu – "hofmajster kinka".

Sve u svemu, spolja gledano serija 3 izgleda osveženo, a najveće promene su svetlosnim elementima. Sada su napred farovi zasečeni, što se možda i neće dopasti svim ljubiteljima "trojke". Međutim, rešenje zadnje svetlosne grupe je fantastično, pa će kupci ostavljati lep "pečat" svima koje prestižu.

Unutrašnjost definitivno pripada višem rangu. U Luxury Line verziji tu su odlično uklopljeni drveni elementi, koja daju osećaj topline. Pažnju privlači nova postavka centralnog info-zabavnog ekrana od 10,25 inča koji se nadovezuje na digitalnu instrument tablu. Novost je i za 75 odsto povećani head-up displej.

Ispod centralnog ekrana se nalaze manualne kontrole klima i audio uređaja, što je potez koji svakako treba pohvaliti, jer trend prebacivanja svega na ekran samo komplikuju rukovanje.

Kad pominjemo "old school" elemente treba reći da se umesto digitalne instrument table može poručiti i analognu verziju za poznatim kružnim instrumentima.

Osim pomenute Luxury Line linije, kupcima su na rasploganju još tri - Advantage, Sport Line i M-Sport Line, koji donose malo drugačija i po našem mišljenju lepša dizajnerska rešenja u odnosu na viđeni model.

Što se tiče motorizacije, na početku prodaje će biti dostupni po jedan dizelaš (320d, 190 KS) i benzinac (330i, 252 KS). Ubrzo stižu i modeli 318d, 330d i 320i, a krajem sledeće godine i najjači 340i i hibridni 330e.

Sistemi asistencije u vožnji su na nivou novog BMW X5. Dakle, tu je lični asistent, s kojim možete glasovno komunicirati, nova verzija odličnog iDrive info-zabavnog sistema, aktivni tempomat, a postoji i opcija automatskog isparkiravanja.

Zvanična premijera novog modela biće organizovana početkom sledeće godine, ali već sada je moguće konfigurisati i poručiti ovaj model. Osnovna cena u Srbiji modela BMW 320d iznosi 36.990 evra, s tim da će 318d biti jeftiniji nekoliko hiljada evra kada počne s prodajom.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak