Čudo od 200 dinara: Evo zašto se žene širom sveta kunu u vazelin

Stil magazin 14.12.2018 15:25
Čudo od 200 dinara: Evo zašto se žene širom sveta kunu u vazelin


Bijonse vazelin koristi za negu trepavica, a Dženifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ova jeftina smesa može da se koristi za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože, pa čak i za sjajnije vrhove kosePostoje ti trikovi za lepotu o kojima se ne priča na sav glas. Neki u borbi s mrljama na koži koriste dečju mast, dok drugi kožu nakon brijanja nahrane regeneratorom...

Ovakve trikove koriste "obični" ljudi, ali i slavne osobe. Između ostalog, na listi proizvoda bez kojih ne mogu mnoge slavne osobe imaju – vazelin. 

O njemu se možda ne priča glasno kao o drugim proizvodima, ali vazelin je deo rutine mnogih slavnih osoba, i to ne samo kao sredstvo za ispucale usne. 

Bijonse vazelin koristi za negu trepavica, a Dženifer Lopez kao balzam za čišćenje. Ova jeftina smesa može da se koristi za mekšu kožu, obrve, za sjaj kože, pa čak i za sjajnije vrhove kose. 

Dakle, ako ste vazelin izbacili iz upotrebe, možda je vreme da ovaj proizvod koji možete da nabavite za oko 200 dinara vratite u svoju rutinu. Dodatan poticaj mogu vam biti sledeći neočekivani načini na koje ga možete da ga koristite.

1. Za nanošenje šljokica na kožu 

Sezona zabava je i ako na nekoj želite doslovno da zasijate, namažite telo vazelinom pre nanošenja šljokica za kožu jer će vazelin poslužiti kao lepak za sve šljokice. 

2. Sjajne oči 

Sjajni kapci su u trendu, bez senke ili sa njom. U svakom slučaju, vazelin je i u ovoj situaciji koristan – možete da ga nanesete samog ili preko omiljene senke da svemu date dodatni šarm. 

3. Pomoć pri lakiranju noktiju 

Kada lakiramo nokte, situacija zna da izmake kontroli i postane neuredna. Ako kožicu oko noktiju namažete vazelinom, lako ćete skinuti višak laka za nokte. 

4. Barijera pri bojenju kose 

Ako sami farbate kosu, uz rubove namažite vazelin kako vam na koži ne bi ostale mrlje od boje.

5. Izrada ruža za usne 

Ako vaš omiljeni ruž dolazi svom kraju, ostatke ruža pomešajte sa vazelinom i koristite ga u novom obliku. Boja možda neće biti snažna kao originalna, ali ćete dobiti novu nijansu za vaše usne. 

6. Hajlajter za hitne slučajeve 

Idete napolje, a od vašeg hajlajtera nema traga? Dodir vazelina tu i tamo odradiće svoje. 

7. Odstranjivač lepka za trepavice 

Ako se mučite s uklanjanjem veštačkih trepavica, nanesite vazelin duž linije očiju kako biste lakše uklonili lepak i nežnije skinuli trepavice. 

8. Tvrdoglave obrve 

Ako imate problema sa smirivanjem obrva, pomoći će vam vazelin. Nanesite malu količinu na obrve i to bi ih trebalo primiriti. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak