Milan Marić među 10 najboljih mladih glumaca Evrope

Noizz 14.12.2018 13:53
Milan Marić među 10 najboljih mladih glumaca Evrope


Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom ove godine upravo u Berlinu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave "Zvezde u usponu" (European Shooting Stars) predstojećeg izdanja Filmskog festivala u Berlinu.Reč je o programu koji će se održati od 8. do 11. februara naredne godine u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope.  

  Poziv za ovaj program i učešće u njemu svakako predstavljaju veliku počast i iskreno priznanje za talenat, trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

Uloga u "Dovlatovu", rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića. Ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.

O ulozi u "Dovlatovu" Milan Marić je, između ostalog, rekao:

"Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita. A onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši."

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima "Branio sam Mladu Bosnu" (2014), "Dobra žena"(2016), "Vlažnost" (2016), "Santa Maria della Salute" (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima "Izgledaš do jaja kad sam odvaljen" (2013) i "Život traje tri dana" (2017). Na televiziji smo gla gledali u serijama "Miris kiše na Balkanu", "Nemanjići – Rađanje kraljevine", "Vojna akademija", "Jutro će promeniti sve", a uskoro ćemo ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama "Besa", "Pet "i "Žmurke".

Srpski glumac Nikola Rakočević bio je jedan od nosilaca titule "evropska zvezda u usponu" za 2014. godinu.      


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak