Brnabić: Šta god da se desi, Srbija ostaje na putu mira

RTS 14.12.2018 11:44
Brnabić: Šta god da se desi, Srbija ostaje na putu mira


Bez obzira šta se danas desi u prištinskoj skupštini koja raspravlja o transformaciji KBS u vojne snage, Srbija ostaje na istom putu mira i stabilnosti, navela je premijerka Ana Brnabić.Ana Brnabić je navela da je ovo težak dan za nju zato što doprinosi saradnji i stabilnosti i istakla da Srbija nastavlja da ide putem mira.

Ana Brnabić je navela da je ovo težak dan za nju zato što doprinosi saradnji i stabilnosti i istakla da Srbija nastavlja da ide putem mira.

Ocenila je da bez stabilnosti u regionu nema ni stabilnosti ni budućnosti u Srbiji.

"Treba da gradimo budućnost, a ne da dižemo barijere, da sprečavamo medije na maternjem jeziku, da sprečavamo saradnju i da ljude zaplašimo", rekla je Brnabićeva.

Podvlači da Srbija putem prosperiteta, saradnje, napretka, transformacije ekonomije i većeg ulaganja u nauku i kreativnost.

"Nastavljamo da ulažimo u sve ono što mislim da je budućnost", rekla je premijerka.

Kako je rekla danas nakon potpisivanja Memoranduma o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma, fokus Srbije ostaje na saradnji, razvijanja ekonomije, radnim mestima, znanju, obrazovanju i kreativnosti.

"Drago mi je da baš danas potpisujemo ovaj Memorandum, popodne ćemo imati još jednu ekskluzivnu vest za građane i tako ćemo i zvanično poslati poruke budućnosti i saradnje. Kao što sam već rekla, ne želim da pričam o puškama i vojsci, već o školama i obrazovanju, a Memorandum koji smo potpisali tiče se najviše Srbije, a imaće pozitivan uticaj na ceo Zapadni Balkan", rekla je Brnabićeva.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak