Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja

RTS 13.12.2018 13:35
Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da namera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni sa pravom, niti sa Rezolucijom 1244 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti.Aleksandar Vučić je rekao da je Kosmet "za nas velika muka", posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244.

"Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promenilo od kada su proglasili nezavisnost", rekao je Vučić u Trsteniku nakon otvaranja fabrike kablova za auto-industriju.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

"Sve što možemo", poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju "Amphenol Automotive Technology".

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, - svetu. "Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti", rekao je Vučić.

Predsednik je prethodno o Kosovu razgovarao sa šefom Unmika Zahirom Taninom.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak