7 znakova da vam je potreban novi puder što pre

Cosmopolitan 13.12.2018 12:57
7 znakova da vam je potreban novi puder što pre


Vreme je da stari puder odmah bacite u đubre i nabavite podlogu za lice koja vam u potpunosti odgovara.Svrha pudera jeste da sakrije sve mane na koži i učini naš ten onakvim kakvim smo oduvek želele da bude. Ali, ako vaš glavni saveznik u lepoti ne ispunjava tu ulogu kako treba, nešto sa njim nije u redu. 

Zato vam donosimo listu kako biste proverili da li je i vašem tenu potreban novi puder

Nije iste boje kao vaš vrat

Ovo je problem pri kupovini ovog kozmetičkog proizvoda, tačnije pogrešne nijanse. Puder koji odgovara vašem tenu trebalo bi da se uklopi u boju vaše kože. 

Ne pokriva pore, mitisere i druge nepravilnosti

Dobar puder trebalo bi da sakrije sve ono što vas muči i ne želite da gledate na svom licu. Ako primetite da vam lice izgleda još gore sa jednim slojem pudera, to je je glavni znak da se pozabavite svojim tenom i promenom šminke.

Ten vam se pogoršao

Akne, bubuljice, mitiseri nas prate tokom celom života pre menstrualnog ciklusa i ponekad nam kvare ten, ali ukoliko vam je ovo problem tokom celog meseca, možda je problem jer vam ne odgovara puder i konstantno zapušavate pore koje treba da dišu.

Pecka vas ili izaziva crvenilo

Da li treba još jednom da spomenemo da ga bacite u smeće čim primetite bilo kakvo crvenilo, svrab, bubuljice?!

Izgledate kao da nosite masku

Puder bi trebalo da bude neprimetan, da se lepo stopi s kožom, a ukoliko to nije slučaj, vreme je za neki sa lakšom teksturom ili BB kremu. 

Teško se nanosi

Ako se podloga za lice teško razmazuje to može biti znak da mu je istekao rok, ali možda ste zaboravili da ga zatvorite i vazduh je ušao u boćicu. U svakom slučaju, s tim se puderom možete oprostiti.

Imate samo jedan puder na raspolaganju

Ista nijansa podloge ne može odgovarati vašem letnjem i zimskom tenu, zato morate imati najmanje dve različite nijanse za različita godišnja doba. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak