Zlatno pravilo za korišćenje šampona za suvo pranje kose

Lepota i zdravlje 12.12.2018 22:12
Zlatno pravilo za korišćenje šampona za suvo pranje kose


Šampon za suvo pranje, spas je onih dana, kada kosa može preživeti, ako je ne operemo još jedan dan, ali želimo da izgleda čistije. Uz to, veliku primenu ima, kada želimo da našoj kosi dodatno dodamo volumen.Koristi se sasvim jednostavno, naprskate ga na teme glave, prstima utrljate, i raščešljate svoju kosu.

Međutim, ovaj beauty proizvod, često koristimo kada smo u žurbi, pred sam izlazak iz kuće.

Mnogi frizeri savetuju da šampon za suvo pranje nanesemo pre spavanja i da ćemo tek ujutru videti njegov pravi efekat. U toku noći proizvod će imati dovoljno vremena da pokupi sve masnoće i zaista odradi svoj posao.

Pre spavanja, kosu bogato naprskajte šamponom za suvo pranje, vežite je u neobaveznu punđu o tako prespavajte. Kada se probudite pustite kosu i samo je blago očešljajte. Kosa će vam biti puna volumena, meka i sjajna.

Pročitajte i…Tipične greške koje pravimo tokom pranja kose

Pranje kose radnja je koju većina žena obavlja rutinski. Ipak postoje greške koje tokom pranja kose pravimo, koje mogu uticati na njen kvalitet.

Ovo su greške koje najčešće pravimo tokom pranja kose:

1. Svakodnevno pranje kose

Prečestim pranjem kose isušuje se prirodna masnoća temena, što uzrokuje pojavu peruti.

2. Odabir šampona

Jedna od najvažnijih stavki za pravilno pranje kose je pravilan odabir šampona. On treba da odgovara vašem tipu kose. Sastojci u šamponima ne odgovaraju svakom tipu kose, pa je bitno da pronađete onaj koji vašoj kosi odgovara.

Osobe koje imaju perut trebalo bi da biraju šampon za osetljivu kožu temena glave.

3. Način nanošenja šampona

Prilikom nanošenja šampona, šampon treba utrljati što bliže korenu dlake. Kružnim pokretima nanesite šampon na teme vaše glave.

4. Ispiranje kose

Kosu isperite mlakom vodom, jer vruća voda dodatno šteti kosi. Što se balzama tiče, treba ga naneti samo na vrhove, nikako na teme kako ne bi dodatno zamastili kosu.

Balzam ostavite da deluje nekoliko minuta pa kosu temeljito isperite.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak