Đilas: Protest protiv svega lošeg u društvu

N1info 08.12.2018 19:13
Đilas: Protest protiv svega lošeg u društvu


Jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da protest, koji će biti organizovan u Beogradu danas, neće predstavljati politički, već miran, građanski protest protiv nasilja.Jedan od lidera i osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas izjavio je da protest, koji će biti organizovan u Beogradu danas, neće predstavljati politički, već miran, građanski protest protiv nasilja.

On je u intervjuu za list Blic naveo da će to biti protest protiv "svega lošeg u društvu" i da na njemu neće biti političkih govornika, kao i da se neki članovi SZS ne slažu sa govornicima koji su najavljeni - glumcima Mirjanom Karanović i Branislavom Trifunovićem. 

Đilas je najavio da će tokom ovog meseca organizovati inicijativni odbor za osnivanje stranke, nakon čega će početi s prikupljanjem potpisa, a da će ona biti formirana najverovatnije u februaru. 

"Ona će postati osnivač SZS, biće stranka koja će se zalagati za svih 30 tačaka predstavljenih u programu SZS. To će biti levičarska stranka. Neće biti moguće da onaj ko je aktivan član neke od stranaka iz Saveza pređe u nju, da one ne bi bile oštećene na taj način", rekao je Đilas. 

On je ocenio i da će sledeće godine biti održani izbori, iako nije izborna godina i da u SZS planiraju da za njih do tada "sazna više od 20 odsto građana". 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak