Vučić: Šetnja može, ne i batine

Novosti 07.12.2018 17:39
Vučić: Šetnja može, ne i batine


Mogu da zaustavljaju saobraćaj, maltretiraju ljude, ali ako počnu da biju, ponavljam, to neće biti dozvoljeno, poručio je predsednik Aleksandar VučićOPOZICIJA može da organizuje proteste i šetnje koliko hoće, ali nikoga tući neće! Ne zato što oni neće, već zato što im to neko neće dozvoliti. Mogu da zaustavljaju saobraćaj, maltretiraju ljude, ali ako počnu da biju, ponavljam, to neće biti dozvoljeno.

Ovo je u četvrtak poručio predsednik Aleksandar Vučić uoči protesta "Stop krvavim košuljama", koji u subotu u Beogradu organizuje Savez za Srbiju. On je rekao da je "lepo dok šetaju", jer će biti više prodatih "koka-kola", piva, kokica, za koje se plaća PDV. Vučić je poručio i da neće primiti učesnike protesta, jer "nije veliki lider kao Makron" i da "nema vremena za gluposti".

Iz SzS pozvali su sve koji su protiv "političkog nasilja režima" da se sutra okupe na Platou ispred Filozofskog fakulteta, odakle će krenuti u protestnu šetnju do zgrade RTS u Takovskoj. Kako nam je rečeno u Savezu, još se pravi lista govornika, a okupljenima će se najverovatnije obratiti Mirjana Karanović, Duško Vujošević i Branislav Trifunović.

Upravo je lista govornika sporna za pojedine opozicione stranke koje, zbog toga, neće učestvovati na protestu, poput DSS. U ovoj partiji kažu da oni podržavaju svaku borbu protiv nasilja, ali da neki od ljudi koji će se obratiti na skupu, ne samo da nisu apolitični, već imaju stavove koji su u suprotnosti sa onima za koje se zalaže DSS.

Osim članica SzS, u protestu će, kako nam je potvrđeno, učestvovati i SDS Borisa Tadića i Nova stranka Zorana Živkovića.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak