Detaljan vodič: Kako da iscrtate savršenu liniju ajlajnerom

Cosmopolitan 06.12.2018 21:22
Detaljan vodič: Kako da iscrtate savršenu liniju ajlajnerom


Svi znamo kako je nanošenje ajlanera jedan od najtežih mejkap zadataka jer zahteva mirnu ruku, preciznost i strpljenjeAko nemate prirodnu predispoziciju za iscrtavanje savršene linije, to ne znači da nikada nećete biti odlični u ovoj vrsti šminke, već znači da treba da vežbate i ponavljate proces sve dok ne istrenirate ruku.

Popularni cat eye jedan je od najtraženijih načina nanošenja ajlajnera jer vizualno otvara i izdužuje oko i daje zavodljivu notu celokupnom izgledu.

Dužina i debljina linije varira u zavisnosti od prilike u kojem ga nosimo, tako će dnevni ajlajner biti kraći i tanji dok će večernji biti deblji i s većim lukom kako bi u potpunosti postigao dramatičan upečatljiv izgled. Kada govorimo o boji, osim crnog bez razmišljanja se možete upustiti u eksperimentiranje s crvenom, plavom, žutom, belom bojom. Ako se odlučite za ajlajner u boji, pazite da ostatak šminke bude neutralan.

Iako je tajna dobre linije u vežbi i ponavljanju, postoji nekoliko trikova pomoću kojih će vaša šminka biti besprekoran.

Nanošenje ajaljnera u nekoliko poteza

Prvi korak je kretanje s iscrtavanjem mačkastog dela, bukvalno nanesite samo njega tako da povučete liniju u ravni donjeg kapka prema završetku obrve. Nakon toga iscrtajte tanku liniju od unutarnjeg ugla oka prema spoljnjem, te kao završni korak spojite sve delove i podebljajte koliko želite. Tajna ovog načina nanošenja je u preciznosti i mogućnosti kontrole svakog koraka uz lakše ispravljanje potencijalnih grešaka.

Nanošenje ajlajnera pomoću selotejpa

Ovo je način s kojim ste se sigurno susreli na nekima od online tutorijala. Sve što treba je da odrežete mali komad selotejpa i zalepite ga na spoljašnji ugao oka onako kako želite da linija ide. Nakon toga, u jednom potezu nanesite tanku liniju i pustite nekoliko sekundi da se osuši pa odstranite selotejp. Dobijenu liniju podebljate po želji.

Nanošenje tuša uz pomoć olovke

Ovo je metoda koja se preporučuje za početnike jer olovka je mnogo lakše strukture i bez problema ćete obrisati greške bez iritacije oka koja bi se pojavila skidanjem, pa ponovnim stavljanjem tuša. Sve što treba da uradite je da tanko iscrtate liniju olovkom i kada ste zadovoljni, podebljate s tušem. Rezultat će biti precizna i tačna linija tuša.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak