60 godina postojanja: Dadov za istoriju

Novosti 06.12.2018 16:41
60 godina postojanja: Dadov za istoriju


Proslava 60 godina postojanja čuvenog omladinskog pozorišta obeležena je u ponedeljak uveče premijerom predstave 'Dadov - Neolit mlađe kameno doba'PROSLAVA 60 godina postojanja čuvenog omladinskog pozorišta obeležena je u ponedeljak uveče premijerom predstave "Dadov - Neolit mlađe kameno doba".

Pubika, koja je u potpunosti ispunila gledalište, mogla je videti audiciju za prijem u Dadovsku istoriju u kojoj su učestvovali istaknuti članovi iz perioda od 1958. do 1966. godine. Scenario i režiju predstave potpisuje Slavenko Saletović, koji je sa mladom članicom "Dadova" Jelenom Blagojević vodio program.

Pozorište u kom su stasavale glumačke legende: Sinoć na sceni Dadova 
Pozorište u kom su stasavale glumačke legende: Sinoć na sceni Dadova
Sa scene su se mogle čuti biografije sada poznatih glumaca, reditelja, pravnika, inženjera... Zabavljajući prisutne skečeve su izvodili Feđa Stojanović, Branislav Popović, Zlata Numanagić, Cvijeta Mesić, Vladimir Putnik, Slavica Srdić Janković, Dragoljub Vojnov, Zorica Jovanović i Svetlana Ceca Bojković.

Poseban pečat večeri je dao Zafir Hadžimanov, koji je recitovao pesmu "Ljubavna valuta". U pratnji klavijatura, koje je svirao njegov sin Vasil, zajedno sa publikom otpevao je i numeru "Al` od ljubav se ne bega", koju je napisao za makedonski mjuzikl "Halo buđenje". 

Kandidate na kastingu identifikovao je jedan od upravnika i osnivača Mihailo Tošić, koji je sa Zoranom Ratkovićem, Momčilom Baljkom i Jovanom Ristićem pokrenuo Dramski atelje Doma omladine Vračar.

Jubijej kultnog "igrališta" mladih, koja je pre deset godina postala ustanova kulture od značaja za grad Beograd, biće obeležen i 24. decembra u 20 časova projekcijom filma o "Dadovu", kao i 27. decembra u 11 časova predstavljanjem monografije autora teatrologa Boška Milina.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak