Nova stranka: Skup protiv naprednog nasilništva nad državom

Beta 06.12.2018 14:55
Nova stranka: Skup protiv naprednog nasilništva nad državom


Nova stranka pozvala je simpatizere i gradjane da se u subotu u 18.00 priključe protestnom skupu na platou kod Filozofskog fakulteta u Beogradu bez ikakvih stranačkih znamenja, i da se civilizovano i dostojanstveno suprotstave "naprednom" nasilništvu nad državom.
U saopštenju, Nova stranka ocenila je da zbog etiketiranja političkih protivnika, nasilja, kršenja medijskih sloboda i zaoštravanja odnosa vlasti prema neistomišljenicima, sve političke razlike u opoziciji u subotu treba staviti sa strane i pokazati da se osnovno gradjansko pravo na slobodno izražavanje volje gradjana koji ne misle isto kao i vlast, ne može i ne sme uskraćivati.

"Demokratija ima jedno moguće negativno ishodište, a to je teror većine. Mi živimo taj negativni ishod koji se mora promeniti i za šta smo sigurni da u Srbiji ima snage. Do ovakvog stanja se nije došlo normalnim demokratskim sredstvima, već uzurpacijom i urušavanjem postojećih institucija naše države. Te institucije nisu vlasništvo nijedne političke stranke niti koalicije, već su vlasništvo gradjana Srbije", dodala je Nova stranka u pozivu na protest.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak