Stanari Gospićke traže od gradskih službi da uvedu red

Blic 05.12.2018 12:06
Stanari Gospićke traže od gradskih službi da uvedu red


Stanari Gospićke ulice na Zvezdari već mesecima imaju problem sa parking mestima. Dok se jedni parkiraju gde stignu, uzurpirajući javnu površinu i obeležavajući je kao privatan parking, drugi zbog manjka mesta ostavljaju automobile po susednim ulicamaGospićka ulica nije u sistemu zona naplate, što znači da je parkiranje besplatno, odnosno da je reč o neregulisanoj javnoj površini. Problem je, kako pričaju stanari koji su se požalili "Blicu", u tome što većina onih koji žive u starim kućama ograđuje trotoare i postavlja table "zabranjeno parkiranje" uprkos tome što je to javna površina, a ne nečiji privatan posed.

Stanari Gospićke traže od gradskih službi da uvedu red 

- Ako već nema obeležene zone i parkiranje je moguće na trotoraru, onda ta površina treba da bude zajednička, odnosno ko prvi parkira - njegovo je, a ne da pojedinci uzurpiraju javnu površinu i obeležavaju parking mesta na njoj kao da je to njihovo privatno vlasništvo - ispričao je jedan od stanara "Blicu".

Nezadovoljan deo stanara Gospićke ulice zato je zatražio od nadležnih gradskih službi da kazne stanare koji uzurpiraju javnu površinu, ali i da urede zonu kako bi zakonski i legalno mogli da parkiraju svoja vozila, bez ulaženja u raspravu sa ostalim stanarima.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak