Otvoren 22. Euro in film festival

RTV 05.12.2018 11:57
Otvoren 22. Euro in film festival


U Kulturnom centru Novog Sada otvoren je 22. 'Euro in film' festival projekcijom filma 'Najlepša zemlja na svetu' režisera Želimira ŽilnikaFilm našeg čuvenog režisera Želimira Žilnika ’’Najlepša zemlja na svetu’’ otvorio je ovogodišnji 22. po redu Festival evropskog i nezavisnog filma (Euro – IN – Film).

Ovogodišnji 22. po redu Festival evropskog i nezavisnog filma čiji koncept podrazumeva otvorenu formu i sadržaj svečano je otvoren u Kulturnom centru Novog Sada.

Obeležila su ga tri filma, svetski priznatih režisera : Najlepša zemlja na svetu – Želimira Žilnika, Jovan Hranilović – čovek spajanja – Milana Belegišanina i Ernest Hemingvej – prosvetljavanje : Život i misli u beskonačnosti vremena – Nene Tot Redžić.

Želimir Žilnik je na festivalu autorskog filma u Beogradu dobio nagradu za životno delo sa filmom Najlepša zemlja na svetu čiju produkciju je realizovala Radio-televizija Vojvodine.

Urednik festivala Đorđe Kaćanski podseća da je prvobitno ime sad već tradicionalnog festivala bilo Euro film i da je te davne 1997 godine prikazano 17 filmova među kojima su se našli i kratki filmovi Želimira Žilnika. Euro in film festival traje do 28. decembra, sadrži 15 tematskih celina počevši od ''Mejn-strima'' i promocije filmova čije projekcije su u bioskopima.

Biće tu i ''Dani italijanskog filma'' i ''Francuski filmski karavan''. Takođe, festival će se pridružiti obeležavanju stogodišnjice Velikog rata i prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji, te će uz niz filmova biti prikazano i filmsko ostvarenje „Kralj Petar Prvi".

Cena ulaznica za filmove iz grupe ’’Mejn-strim’’ i ’’Dani italijanskog filma’’ iznosiće 200 dinara, za filmove iz ciklusa ’’Francuski filmski karavan’’ 150 dinara, dok je za sve ostale projekcije ulaz besplatan.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak