Protest u Podgorici: Žuti prsluci za slobodu Medojevića

Novosti 05.12.2018 11:16
Protest u Podgorici: Žuti prsluci za slobodu Medojevića


Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić na skupu preko puta državnog parlamenta najavio velike proteste u nedeljuU znak protesta zbog hapšenja poslanika DF-a Nebojše Medojevića i moguće Milana Kneževića na platou kod Skupštine Crne Gore održan je još jedan skup pristalica Demokratskog fronta, kojima su se priključile kolege iz Ujedinjene Crne Gore.

Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić poručio je da će u nedelju biti organizovan veliki protesni miting ispred državnog parlamenta gde će okupljeni narod, kako je rekao, osuditi represiju nad njihovim saborcima, ali i narodom Crne Gore.

- Podelićemo u nedelju veče na velikom protestu koji organizujemo na hiljade žutih prsluka, primaći se Skupštini Crne Gore i tražiti slobodu za Nebojšu Medojevića i izlazak iz zatočeništva Milana Kneževića, kazao je Mandić.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović kazao je da je ugrožen mir i ustavni poredak Crne Gore.

- Vodimo pregovre o rešavanju krize, ali DPS ćuti. Već sutra Ustavni sud može da donese privremenu meru da oni budu na slobodi i da se nastavi dijalog.Ako žele da drže Medojevića i uhapse Milana imaju naš odgovor, U nedelju pozivamo čitavu Crnu Goru da nam se pridruži, rekao je Bulatović, dok je Janko Vučinić (Radnička partija) poručio režimu da će se grudva koja se zakotrljala u nedelju pretvoriti u lavinu. Podršku Medojeviću dao je i njegov partijski sabora Branko Radulović.

- Crna Gora je na istorijskom raskršću. DF se u Skupštinu vratio da ne bi trošio krv i mladost Crne Gore, već da vodi dijalog. Pregovaramo još par dana pa onda putem za slobodu i preko ulice, kazao je Radulović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak