SAD upozoravaju: Opasnost u Austriji

B92 05.12.2018 11:03
SAD upozoravaju: Opasnost u Austriji


Ambasada SAD u Beču izdala je upozorenje zbog opasnosti od terorizma za Austriju za predbožićni period."Na osnovu postojeće pretnje od strane međunarodnih terorističkih organizacija i pojedinaca treba biti obazriv", navodi američka ambasada u upozorenju, dodajući da su potencijalni teroristi "inspirisani ekstremističkim ideologijama".

Upozorava se da su posebno ugrožena mesta na kojima se okupljaju turisti, tržni centri, aerodromi, klubovi, restorani, crkve, kao i saobraćajna čvorišta, koje posećuju zapadni gosti.

Ambasada je američke građane upozorila I na opasnost od terorizma u Austriji i preko tvitera.

Navodi se da turisti treba da budu obazrivini za vreme praznika, prazničnih manifestacija, u crkvama, kao i u gužvama.

Savezna služba za borbu protiv terorizma (BVT), na drugoj strani, poručuje da ne postoji nikakva konkretna pretnja od terorizma.

BVT navodi da je u stalnom kontaktu sa stranim službama, a i da je tokom predbožićnog perioda pojačana pažnja u celoj Evropi.

Austrija je pre tri godine pojačala bezbedne mere u predbožićnom periodu zbog opasnosti od terorizma, nakon terorističkih napada u Evropi.

Policija je prisutnija na ulicama, posebno tamo gde dolazi do okupljanja ljudi, kao što su božićne pijace.

Takođe ispred božićnih pijaca uspostavljene su betonske barijere, kojima se sprečava "uletanje" vozilima u okupljene.

U Mariahilferštrase, koja je postala pešačka zona, u cilju zaštite od terorizma, na prilazima, postavljen je "nameštaj" od betona, koji je toliko masivan da može odbraniti svaki pokušaj uletanja vozilima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak