Svećama do magije

Novosti 04.12.2018 17:50
Svećama do magije


Kreiraju opuštajuću, toplu, ali i romantičnu atmosferu, a sjajno se uklapaju u svaku prostorijuU trenu će uneti romantiku u prostor, i uz ne mnogo novca učiniti da dom izgleda magično. One su za svaki dan, ali i za specijalne prilike, a ovo pretpraznično doba je idealno da sveće, taj čarobni dekorativni detalj, oplemene svačiji dom.

Potcenjene kad je u pitanju uređenje enterijera, idealan su saveznik u dekorisanju doma. Kreiraju opuštajuću, toplu, ali i romantičnu atmosferu, a sjajno se uklapaju u svaku prostoriju.

Nekoliko sveća na kuhinjskom pultu učiniće da kuhinja dobije prefinjenu notu. Podrazumevaju se na trpezarijskom stolu, a odlične su i u hodniku. Poređajte nekoliko sveća na stočić ili policu u hodniku i sačekaće vas lepa slika kad uđete u kuću. Ako biste morali da izaberete samo jedan detalj koji će od vašeg kupatila da napravi oazu, to su sveće. Grupišite ih u uglu ili za posebne ugođaje, na kadi.

U spavaćoj sobi, čak i kad je moderna, uneće dašak starih vremena. U dnevnoj sobi možete da ih stavitr na zidne police, što će posebno biti efektno ako je naspram sveća ogledalo. Odlične su za dekorisanje stočića za kafu na kom se sjajno slažu uz vazu za cveće i knjigu. Ako imate kamin koji ne koristite, poređajte sveće različitih veličina po dnu i uživajte u romantičnom ugođaju.

U posebnim prilikama sveće stavite u srebrne ili kristalne držače, a za svakodnevne budite kreativni i napravite sami svećnjak. Uzmite neobičnu teglu ili čašu otpornu na toplotu, sa spoljne strane možete da zalepite fotografije prijatelja ili rodbine što će biti lepo iznenađenje ako pravite večeru za drage ljude.

Svećama do magije

Oprezno sa mirisnim svećama, kombinujte arome koje idu zajedno, na primer jabuku i cimet. Za večere je, ipak, najbolje da upalite sveće bez mirisa.

Hit su i plutajuće sveće jer spoj vode i plamena čini da prostor deluje nestvarno. Za sofisticiran izgled birajte sveće u beloj, bež i drugim neutralnim i krem nijansama, dok su za romantiku nezaobilazne crvene sveće. Za poseban ugođaj, po vodi možete posuti i latice cveća.

Svećama do magije

SAVET PLUS: Bezbednost je ipak na prvom mestu. Nikad nemojte sveće ostavljati blizu tkanina, zavesa, tepiha. Najbolje je da ih postavite na površinu koja je otporna na vrelinu, ali ni tada, sveće ne ostavljajte u prostoriji bez nadzora. 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak