Šta položaj sedenja otkriva o vama

Novosti 04.12.2018 17:28
Šta položaj sedenja otkriva o vama


Neverbalna komunikacija je često odgovor na mnoga pitanja o navikama, karakteru i veštinama čovekaNiste ni reč progovorili, a drugi bi već mogli da vas procene i o vama steknu određenu sliku na osnovu toga kako, recimo, sedite. Svaki položaj je priča o nekoj osobi. Pronađite svoju.

USPRAVNA LEĐA

Ako sedite tako što su vam leđa uvek ili uglavnom uspravna, znači da ste za početak snažna ličnost, puna samopouzdanja i jake volje. Ne dvoumite se, ne sumnjate u svoje odluke, stabilni ste i pouzdani. Drugi tačno znaju šta od vas mogu da očekuju.

Nagnuti napred

Ukoliko najčešće sedite blago nagnutih ramena napred, vi ste otvoreni, radoznali i društveni. Sve vas zanima, volite da putujete, upoznajte druge ljude i kulture, vedrog ste duha i na svet gledate iz pozicije večitog optimiste.

NAGNUTI NAZAD

Za one koji dok sede obavezno traže naslon stolice ili kreveta da se naslone i udobno smeste, važi pravilo da su izuzetno emotivni, topli, empatični. Nikada ne stavljaju sebe na prvo mesto, nego o svima vole da promisle i svima ugode. Pravični su i analitični.

Šta položaj sedenja otkriva o vama

SA PREKRŠTENIM NOGAMA

Ako ste jedni od onih koji u sedećem položaju uvek imaju prekrštene noge, znači da ste stidljivi i da vam manjka samopouzdanja. Zatvoreni ste i teško pokazujete osećanja, ali i to koliko vredite.

SA ISPREPLETENIM PRSTIMA

Osobe koje sve vreme drže isprepletene prste dok sede su osećajne, ali i veoma nagle, impulsivne. Brzo planu, još brže se pokaju zbog toga, jer su u suštini dobre, pozitivne i uvek prijateljski nastrojene prema ljudima.  


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak