Nikad lepša: Nova 'Mazda 3'

Mondo 04.12.2018 16:53
Nikad lepša: Nova 'Mazda 3'


Glavne karakteristike: vrhunski dizajn i Skyactiv-X tehnologijaOvogodišnji "LA auto šou" veoma je bogat premijerama. Posebno su nam za oko zapale one globalne. Među njima je svakako i nova generacija "mazde 3" u hečbek i sedan verziji.

Mazda poslednjih godina veoma polaže na dizajnu, koji je kod nove "trojke" otišao najdalje. Kako proizvođač tvrdi, u pitanju je japanski Kodo ("duša pokreta") dizajn koji jak akcenat stavlja na estetici ove dalekoistočne zemlje.

Linije su toliko jednostavne i efektne da smo morali da pogledamo video sa premijere kako bi se uverili da je reč o stvarnom automobilu.

"Sa novom 'mazdom 3' za Mazdu počinje nova era", izjavio je Akiro Marumoto, Mazdin predsednik i izvršni direktor prilikom otkrivanja novog modela.

Obe karoserijske verzije izgleda veoma efektno, pa će izbor zavisiti isključivo od preferencija kupca.

Unutrašnjost je, takođe, izvedena bez mnogo preteranih detalja. Linije su svedene i na slikama sve izgleda udobno i po volji putnika. Voleli bismo da je i ekran info-zabavnog sistema uklopljen u centralnu konzolu, a ne slobodnostojeći, ali nešto mora da nam zasmeta, zar ne?

Pored dizajna, najznačajnija novost je da će nova "mazda 3" biti prvi model koji će se nuditi sa benzinskim Skyactiv-X motorima, koji je, prema rečima Mazdinih inženjera imati performanse benzinaca, a potrošnju dizelaša.

Ipak, kako oni neće biti dostupni na početku prodaje, prvi kupci će moći da biraju između tradicionalnih motora sa unutrašnjim sagovorevanjem – Skyactiv-G i Skyactiv-D serija.

Kako se vama čini ova lepotica na četiri točka? 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak