Obnova ulice kod hrama: Rok probijen, kraj u februaru

Novosti 04.12.2018 16:33
Obnova ulice kod hrama: Rok probijen, kraj u februaru


Završetak obnove Ulice Bore Stankovića kod Hrama Svetog Save odlagan zbog izmeštanja trafostanice i podzemne instalacije. Dosadašnje radove obeležili su problemi velikog broja neucrtanih podzemnih instalacijaREKONSTRUKCIJA Ulice Bore Stankovića kod Hrama Svetog Save na Vračaru, dužine 323 metra, trebalo je da bude završena krajem oktobra, ali su rokovi za završetak još jednom pomereni i to za kraj februara 2019. godine. Vrednost radova na izmeštanju i proširenju saobraćajnice iznosi 71,8 miliona dinara.

Prvi put se zvuk građevinskih mašina na ovoj lokaciji začuo 17. jula 2017. godine, kada je planirano da se tu zadrže 150 dana. Radovi su potom odlagani nekoliko puta, zbog dugotrajnog i nepravovremenog izmeštanja trafostanice koja je tada bila problem, i ponovo nastavljeni tek u junu 2018. godine. Tada je predviđeno da se ulica radi u tri faze, i da se za svaku izdvoji po 50 dana, čime je početak novembra označen kao kraj radova, ali su se javile nove poteškoće sa podzemnim instalacijama.

Kako su "Novostima" kazali u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, građevinske mašine će se na ovoj lokaciji zadržati do kraja februara naredne godine.

- Dosadašnje izvođenje radova obeležili su problemi velikog broja neucrtanih podzemnih instalacija, koje su po otkrivanju morale da budu ručno otkopavane, kako bi se utvrdio njihov tačan položaj i funkcija koju eventualno imaju - kažu iz Direkcije.

Saobraćajnica se radi od raskrsnice sa Katanićevom ulicom do raskrsnice sa ulicama Stojana Protića, Braničevska i Skerlićeva, gde bi širina kolovoza bila šest metara, a trotoara tri metra. U delu između ulica Patrijarha Varnave i Stojana Protića predviđen je zeleni pojas širine 2,25 metara. Biće urađena i sva pripadajuća infrastruktura, vodovod, kanalizacija, javno osvetljenje, projekat zaštite toplovoda, kao i ozelenjavanje.

NEDOVRŠENA PORTA HRAMA

TRENUTNA pozicija saobraćajnice kod Hrama Svetog Save onemogućavala je kompletan završetak platoa, zbog čega je prostor porte i ophoda i dalje nedovršen. Najveći deo platoa formiran je pre 11 godina, a izmeštanje Ulice Bore Stankovića predstavlja zakasnelu drugu fazu tog projekta.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak