Ovo je suva istina o životu Kijanu Rivsa, pokušajte da ne zaplačete

Blic 03.12.2018 18:07
Ovo je suva istina o životu Kijanu Rivsa, pokušajte da ne zaplačete


Film o njegovom životu potresao bi svet. Odrastao je uz oca alkoholičara, izgubio je dete i ženu koju je voleo, najboljeg prijatelja i veru da će se ikada ostvariti kao otac, a njegova rođena sestra bila je na ivici života i smrti.- Drugim ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni nije! - reči su poznatog holvudskog glumca, muškarca kojeg bi mnoge žene volele, čoveka neospornog talenta i dobrote. Polovinu svoje imovine daje u humanitarne svrhe, vozi se gradskim prevozom, ne kupuje skupa imanja, nema telohranitelje, ne oblači markiranu odeću. Na ulici izgleda kao svaki drugi normalan čovek. Drugačiji je od holivudskih zvezda, ali ne samo po životnom stavu i načinu razmišljanja, već i po tragičnoj sudbini koja ga je pratila odmalena.

Odrastao je uz oca koji je radio sa narko-kartelom i koji je zbog dilovanja droge završio u zatvoru. Oca je poslednji put video kada je imao 13 godina. Njegova majka bila je striptizeta, a udavala se još tri puta, te su Kijano i njegova rođena sestra Kim odrastali uz nekoliko očuha.
Ovo je suva istina o životu Kijanu Rivsa, pokušajte da ne zaplačete 

Kao srednjoškolac je imao problema sa disleksijom i na kraju je zbog svog "nepoštovanja autoriteta", kako je svojevremeno to definisao, napustio srednju školu.

Prvi udarac je usledio 1993. kada je od predoziranja drogom preminuo njegov najbolji prijatelj River Feniks sa kojim je dve godine ranije snimio film "Privatni Ajdaho".

Godine 1998. upoznao je tadašnju suoprugu Dženifer Simi i ludo su se zaljubili. Ona je ostala u drugom stanju, ali se porodila u osmom mesecu trudnoće i na svet donela mrtvorođenu bebu kojoj su neutešni roditelji dali ime Ava Arčer Rivs!

Nakon toga, njegova supruga je upala u duboku depresiju i 2001. poginula je u Los Anđelesu kada se svojim automobilom zakucala u nekoliko parkiranih vozila i nekoliko puta prevrnula pre nego što je sletela dvadesetak metara dalje... Otada, po rečima njegovih prijatelja, Rivs izbegava ozbiljnije veze i bilu kakvu priču o zasnivanju porodice.

Tokom snimanja nastavka "Matriksa", Kijanu je saznao da mu je sestra obolela od leukemije! Odmah je napustio filmski set i nedelje je provodio pored sestrinog kreveta u bolnici.

Najveći deo svoje multimilionske zarade od "Matriks" trilogije je poklonio bolnici u kojoj se Kim lečila, i veći deo tog novca je namenjen istraživanju leka za leukemiju.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak