Novi Sad se bori da dobije i četvrti most

RTV 03.12.2018 17:05
Novi Sad se bori da dobije i četvrti most


Lepa je stvar što smo ove godine dobili novi Žeželjev most, ali nećemo da nas zadovolji činjenica da smo vratili ono što što nam je nepravično oduzeto 1999. godine, izjavio je danas novosadski gradonačelnik Miloš Vučević i najavio izgradnju četvrtog mosta u Novom Sadu.On je rekao da sada sledi izrada idejnog rešenja na osnovu kog treba da se izradi tehnička dokumentacija za završetak tzv. zapadne obilaznice oko Novog Sada.

Prema njegovim rečima, biće spojeni Bulevar Evrope i Bulevar patrijarha Pavla i prelaskom na sremsku stranu, uslediće i spajanje na obilaznicu kod Sremske Kamenice, odnosno na budući auto-put Novi Sad - Ruma - Šabac, čime će biti završena jedna od najvažnijih saobraćajnih linija.

"To ćemo raditi sledeće godine. Biće veliki izazov rešiti imovinsko-pravne odnose, ali bitno je da imamo jasnu projekciju šta treba da radimo da bi izgradili četvrti most", naglasio je gradonačelnik Novog Sada.

Okolne pristupne saobraćajnice novi most će povezati s planiranim nastavcima Bulevara despota Stefana, ulicama 1.300 kaplara i Sime Matavulja, kao i Ribarskim ostrvom i Kameničkom adom.

Novosadska uprava u sklopu višegodišnjih priprema za gradnju novog mosta preko Ribarca, raspisala je javni tender za izbor firme koja će napraviti Generalni projekat sa prethodnom studijom novog mosta preko Dunava, u nastavku Bulevara Evrope.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak