Porošenko 'diže' rezerviste

Mondo 03.12.2018 16:06
Porošenko 'diže' rezerviste


Ukrajinski predsednik Petro Porošenko saopštio je danas da će vojni rezervisti u ovoj zemlji biti pozvani na obuku u sklopu nedavno proglašenog ratnog stanja.Dodao je da će neke vojne jedinice biti raspoređene u skladu sa jačanje odbrane zemlje, javlja AP.

Istovremeno, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je Porošenkova tvrdnja da Rusija planira da gradi "koridor" od Donbasa do Krima apsurdna i da je je to još jedan pokušaj da se pojačaju tenzije između dve zemlje, prenosi Tas s.

Peskov je to rekao u komentaru o Porošenkovoj izjavi da Moskva planira da "prigrabi" Marijupolj i Berdijansk.

"Nažalost, jasno je da će se takvi pokušaji (pogoršanja tenzija) nastaviti kako se bliže predsednički izbori u Ukrajini", rekao je Peskov i stakao da "Rusija nikada ništa nije prigrabila niti je uspostavila bilo kakve koridore, te su tvrdnje o tome apsolutno neosnovane".

Odnosi između Ukrajine i Rusije još više su zategnuti posle incidenta koji se dogodio 25. novembra, kada je Rusija otvorila vatru i zaplenila tri ukrajinska vojna broda, a njihovu posadu uhapsila, pod optužbama da su povredili ruske državne granice, nakon čega je Porošenko uveo ratno stanje na 30 dana u 10 ukrajinskih regiona koje smatra najpodložnijim eventualnom ruskom napadu.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak